A  csemperadiátor és a korlát üvegbetétje Feng Shui mintával,LED világítással.  Legalább lesz mit mesélni az unokáknak…                             
Milyen egy szuper lakás?  Mindenkinek mást jelent. Sokszor megfogalmazni is nehéz, próbáld csak meg pár mondatban összefoglalni, hogy szerinted milyen lenne a Tied átalakítás után. Egy kész lakás vagy főleg egy ház felújítása gyakran nagyobb feladat, mint az új tervezése, kivitelezése, berendezése. Aki már szembesült vele, tudja, hogy mekkora kihívás. Ez a munkám úgy indult, hogy tulajdonosai, egy nagyon kedves, kétgyerekes házaspár keresett meg: vettek egy házat, de kellene egy kicsit foglalkozni vele, új falszínek, függöny, a kicsiknek saját birodalom, némi frissítés… Szuper lakás és egyben kényelmes otthon legyen az eredmény a felújítás után. A férj sikeres vállalkozó, elfoglalt üzletember, a feleség pedig gyesen volt a két kicsivel, sem idejük, sem szakértelmük nem volt hozzá, hogy maguk menedzseljék a felújítást. Elmentem, megnéztem a házat, megállapodtunk a tervezési feladatokban, ám az már akkor látszott, hogy az eredeti elképzelésnél kicsit nagyobb falat lesz. Mit gondolsz, mekkora lett? Három szint, terasz, garázs, kert… Nézzük csak, mit hoztunk ki belőle. Alaprajzilag az emelet átépítése a leglátványosabb.  Ez a kiindulás. LÁTSZÓLAG oké, de a folyosón  a rajz felső felén lévő a ferde tetősík (“manzárd”) alatti terület kicsisége miatt a szobák szinte használhatatlanok voltak.

Eredetileg ilyen volt.

ALAPRAJZ eredeti, emeletA ferde tetősík, valamint a középen futó keskeny közlekedő miatt a rajz felső részén látható szobák kényelmetlenek, ráadásul “vonatfülke” méretűek voltak.

Áttervezés után ez lett belőle: marciusi alaprajzMegszűnt a két pici szoba, a gardrób helyére a gyerekeknek külön fürdő került. A  szülők is saját fürdőszobát kaptak – majd csak nézd meg, milyet!

Az alaprajzon már látszik, hogy a lépcsőtől balra, a sötét és rosszul használható teraszt beépítettük, de ez a rajz még nem teljes, végül majdnem az egészet beépítettük, hiszen ott a kert.  Így így alakul egy ház a közös gondolkozás eredményeképpen.

 szétvertük a házat…

romokban a lakásA mennyezeten még látszik az eredeti “alaprajz”

Szép dolog a terv, de ahhoz, hogy megvalósuljon, bezony-bezony ki kell választani, meg kell venni a konkrét berendezést, burkolatokat: csempe, padló, tapéta – de hisz tudnád folytatni Te is. Szóval a gyerekek fürdője:

gyerekfürdő

gyerekfürdő falnézet Ilyen lett készen: gyerekfürdő, ikermosdó A mosdó alatti szekrényke ajtaja lenyitható, a fém kereten támaszkodik. Így a gyerekek könnyen felérik a mosdót, a szekrény pedig továbbra is tárolóhely. 🙂 gyerekfurdo, falfulke, novenyek gyerek WC tukor 1 Ugye észrevetted, hogy a villanykapcsoló keretének színe illik a csempe színéhez és mintájához? A tükröt formára vágta az üvegesem, hogy szép is legyen, jó is legyen a szomszédos ferde tetősík társaságában.

A gyerekek hálószobájához angol stílusú tapétát választottunk: a medvék a tengerparton játszanak – legalábbis a bordűrön. Én ugyan még élőben ilyet nem láttam 🙂   A lámpák oldalán a fém idom tökéletes kötélmintázatú, ha már vízparton járunk.

A ferde tetősík és az ablakok miatt a tapétát nem tudtuk körbevinni, így hívtuk a dekorfestőt, aki a bordűr mintáját felnagyítva odavarázsolta a medvéket, hogy felvidítsák a gyerekeket.

dekorációs festésgyerekszoba tapéta gyerekháló angol stílusban

gyerekszoba

A szülők hálója is kemény dió volt, úgy kellett a fürdővel összekapcsolni, hogy még a gardróbnak is legyen helye. Lett is! Méghozzá a gyönyörű ovális kád túloldalán, a hálószoba “térfelén”. Trükkös módon tolóajtókkal oldottuk meg a helyzetet.

szülők fürdője

A dizájn fürdőszoba részlete: a Keuco formatervezett üvegpolca, gyönyörű és jól használható. A Hansa designo csempeperem csaptelepek az ovális, 2 méter hosszú masszázskád ma is ugyanolyan szép látvány, pedig közel 10 éve terveztem, de ez nem amortizálódott, letisztultnak látjuk most is.

 

Az Organix csapata gyönyörű Tiffany álmennyezetet alkotott. A mérete sem elhanyagolható: az ellipszis hosszabbik átlója 2 méter – igen, két méter, a rövidebbik egy méteres.

Tiffany álmennyezet

no images were found

Beválogatták a fürdőszobát egy olasz magazinba is (y)

Padana (Casalgrande) Grand Prix 2

A földszintre a megszépült lépcsőházban megyünk le. Mivel ajtó csak a hálószobákon és a fürdőkön van, így a meleg az alagsorból szabadon felszállhatna a tetőtérig, ki kellett találni, hogy mivel tarthatjuk lent.  Akkora böhöm nagy  radiátort, ami megfelelően fűtene, nem találni, na meg hogy nézne ki… Igaz, nem lenne gond  a fel-le közlekedés, hisz eleve elfoglalná az összes helyet :/

Így beterveztünk egy csemperadiátort – ami egyben esztétikai élmény és nem foglal sok helyet.

Feng Shui rad és üveginsertTeljesen egyedi tervek alapján készült.  A fehér agyagból formázott mázas lapok mögött csőregiszter megy, az melegíti fel a fűtőtestet. Szerencsénk bolt, mert a kínai vörös máz anyaga pont akkor érkezett, amikor szükségünk volt rá.

A lépcsőkorlát üvegbetétjein a fűtőtest mintái köszönnek vissza. Az üveges mester savmaratással készítette el. Akkoriban még újdonságnak számított a LED, ezzel oldottuk meg a világítást, így éjszaka is bekapcsolva maradhat.

Minolta DSCA lépcsőházból egyik irányban a garázsba lehet jutni, másik irányban van a nappali-érkező-konyha.

garázsbútorgarazs uvegbetetekA fenti képeken a garázs berendezésének egy részét látjuk.

A földszint a fő élettér, itt van a konyha-étkező nappali. Itt is a modern, letisztult, modern stílus  uralkodik.

A gyönyörű olasz konyha megunhatatlan, nem divathullám terméke, hanem kortalanul szép.

olasz konyha

olasz konyhaA trapéz formájú pult igazából “doboztető”, belül üreges, hiszen meg sem lehetne emelni, ha tömör tölgyből készült volna, (és a súly csak az egyik probléma) de nem is indokolt..

konyhasziget Ilyen, amikor a csillagos égbolt izzó “telerajzolja” a mennyezetet és megcsillan az elszívón.

konyha elszívó csiliviliA szép étkezőgarnitúrához stílusban is passzolnak a krómozott dizájn függőlámpák. A kép baloldalán a háttérben látszó íves fal részint a szinteltolást jelöli ki, másrészt a túloldalán elhelyezett ülőgarnitúrát választja el, így jobban elkülönül az étkező és a nappali és esztétikusabb is. Az ív két végén helyeztük el a háttérsugárzókat.

etkezo, fuggonyostálaló szekrény esteEz a szép, íves ülőgarnitúra van az íves fal túloldalán. Van kihúzható lábtámasz is, hogy mégkényelmesebb legyen rajta ülni.

íves ülőgarnitúraMilena Zevu festőművész tervezte a gyönyörű gyapjúszőnyeget, ami méretre készült és beleálmodta a nappali színeit.

Egy igazi dizájn klasszikus az alábbi képen látható pihenőfotel – beállítható, hogy milyen szögben ülünk rajta. Igazi relax-élmény itt olvasni vagy pihenni és csak bámulni a kertet – vagy a tévét, mikor  mihez van kedvünk.

nappali, le Corbusier pihenőfotel1Ívek, ívek és egy kis technika, nem is akárhogyan tálalva. Bambusztapétás a TV mögötti fal, az oszlopokra szerelt hangfalak is rejtenek meglepetést, hátrafelé diszkrét világítást adnak.

médiafal

 

Végezetül: milyen lenne ez a gyönyörű ház ilyen szép kert nélkül? Profi kerttervező álmodta meg és kivitelezte. A lámpák, burkolatok kiválasztása, betervezése az én munkám. Elfogadnál egy hasonló szépséget?

teakfa kerti butor Gondolkozol mostanában átalakításon vagy új otthon építésén? Írjál vagy hívj, skype-tanácsadástól tervezésig sokféle lehetőség közül választhatsz.