Egy vidám fürdőszoba esete egy régi belvárosi házzal

Lepukkant, stílustalan, ízléstelen lakás – VOLT. Új tulajdonosa, a fiatal hölgy látta benne a lehetőséget, hogy mivé lehet varázsolni, amikor megvásárolta.

A lakás pici, a kötöttség sok, az anyagi keret szűkös – igazi kihívás ez tulajdonosnak és lakberendezőnek egyaránt, de mindketten “bevállalósak” vagyunk, így nagy lendülettel vágtunk bele a megvalósításba. Javasoltam a jólbevált “elefánt evős” módszert. Na majd a végén elárulom, mi is az.

Az egyik legnagyobb kihívás a pirinyó fürdőszoba volt, eredeti állapotában lefotózni sem tartottam érdemesnek a totális jellegtelensége és színtelensége miatt. Totális depi hangulatot árasztott.
Megbízóm – bár ízig-vérig magyar, lelkében és külsejében viszont kissé latinos, amit az ízlése és színvilága is tükrözött. Közösen kialakított koncepció mentén haladva összeválogattuk a lakáshoz a burkolatokat, ám amikor kiderült, mennyibe kerülne, – láttuk, hogy a büdzsébe sajnos nem fog beleférni. Taktikát változtattunk. Vettünk egy barátságosabb árú csempét és a dekort  a hölgy és az édesapja sk. kivitelezték. A recept egyszerű: úgyis mindig keletkezik vágási hulladék, törjük össze mégjobban! Megterveztem az egész fürdőszoba kinézetét, amibe beletartozik az alaprajzi elrendezés: mekkora kád, mekkora mosdó, hol legyen a csaptelep, (na ebben volt némi vita, de a mozdulatsort ergonómiailag végigpörgetve elfogadható helyre került a zuhany is), megterveztem a burkolatkiosztást, azaz milyen és mekkora csempéből hány négyzetméter, mekkora és milyen színű fugával.  És lőn: egyedi fürdő, megismételhetetlen mozaik, hasonlót nem találni égen-földön. Hinnéd, hogy épp a “hulladéktól” lett ütős?

Ja, majd’ elfelejtettem  az elefánt evés titkát megosztani: falatonként fogyaszd!  Erről külön cikket fogok írni és ide is belinkelem. Ha nem tudod megvárni, szívesen megírom Neked 😉