– avagy így lesz a “ravatalozóból” impozáns tér…

A cukrászda tervezése igazán édes kísértés volt, hát megkóstoltam. Csoki, tejeskávé mint fő színek, kristály – gyönyörű csillárok, lámpák formájában, ez jutott először az eszembe tervezés kezdetén, s végig ez a volt vezérfonal.

A Páratlan Cukrászdát két ambiciózus ifjú hölgy álmodta meg. Tudással, lelkesedéssel, kitartó munkával elérték céljukat,  éppen 10 éve annak, hogy  az álomból valóság lett.

Náluk bátran “bűnözhet” az is, aki bármilyen édességet megehet, de az is, akinek csak gluténmentes vagy energiaszegény süti a megengedett. A minőség, szépség és a korrekt árak miatt az esküvői tortáikért is  sorban álltak a megrendelők, mikor legutóbb ott jártam.

Mindenből a legjobbat adták, de egyre inkább azt érezték, hogy nemcsak a belbecsnek, hanem a külcsínnek is tükröznie kell az igényességüket. “Szem- szájnak ingere” – ahogy a mondás is tartja. Folyamatosan bővítették, fejlesztették a cukrászdát, lett kerthelyiség, játszótér a gyerekeknek, a régi teraszt pedig beépítették, így újabb helyiséggel bővült a vendégtér. A további szépítésre már nem vállalkoztak, belátták, hogy nekik nem ezzel  kell foglalkozniuk. Bölcs derűvel konstatálták, hogy a  külső rész leginkább egy ravatalozóhoz hasonlít, úgyhogy ezen ideje túllépni  🙂  A felújítás első etapjában a világítást dekoratív álmennyezetekkel, Varga Béla csodás lámpáival terveztem meg. Új színeket festettünk a falakra,  de jönnek még további szépészeti beavatkozások is.
Nézd meg, mit lehet kihozni egy egyszerű formájú térből két érdekes formájú  gipszkartonos megoldással, pár jól megválasztott színnel és ötlettel. Nem is értem, miért pont csoki és tejeskávé árnyalatot választottunk 😉

A lámpák lettek a cukrászda igazi ékszerei, mondhatnánk, “ők” hab a tortán.

Ilyen lett a felújítás után a tér. A legalsó képsoron látható, honnan indultunk.
(A burkolat és a bútor most még a régi.)


Megterveztem, nagy élvezet volt! Itt van pár látványterv (a sokból), több változattal… Remélem, hamarosan folytatjuk!

Na, ilyen volt a kiindulási állapot. A ráncfelvarrás tényleg ráfért, lesz ez még fiatalabb is!  (y)