Az idő sokunk számára a kritikus pont, ha Neked sincs belőle túl sok, akkor az alábbiak átgondolásával előre is felpörgetheted egy kicsit az eseményeket. Ez egyfajta forgatókönyv is lehet.
A legfontosabb feladat, ami Rád vár, mielőtt felhívsz, hogy tisztázd saját magad számára is, hogy mik a konkrét terveid, mik azok a dolgok, amik tetszenek és azok, amiket semmiképpen nem szeretnél látni magad körül. Így könnyebb lesz meghatározni az előzetes elvárásaidat. A találkozó előtt néhány pontban körvonalazd, mik az elképzeléseid a lakás stílusát, funkcionális beosztását és az időkeretet illetően, továbbá határozd meg a ráfordítandó összeg nagyságrendjét. (nem a zsebedben akarok turkálni, de autóvásárláskor is meg kell mondani az eladónak, hogy 2 személyes sportautót vagy inkább családi autót akarunk-e vásárolni)

Ha úgy gondolod, finomítani szeretnéd ezeket a szempontokat, végezhetsz saját magad is  egy kis piackutatást az alábbi témákban.

  •  A látványt illetően kereshetsz lakberendezési ötleteket az Interneten, újságokban és könyvekben is. Az újságokból kivághatsz oldalakat vagy fénymásolhatod, beszkennelheted azokat ? könyvekből is. Lehetőleg gyűjtsd őket egy külön fájlban a számítógépen (vagy egy erre a célra rendszeresített dossziéban). Bútorboltokban, bemutatólakásokban lefotózhatod az Neked tetsző ötleteket, részleteket, majd ezeket is bemásolhatod be ugyanabba a fájlba. (nevezzük ezt pl. saját ?Otthontervezési portfóliónak?)
  • Ne korlátozd magad a válogatás, anyaggyűjtés során. Ezek közt lehet bármi, ami érzelmileg hatással volt Rád ? akár pozitív, akár negatív irányban ? legyen szó akár színről, akár stílusról, bútorról vagy építészeti megoldásról.
  • Végignézve a gyűjtésedet, a tervezés irányát hatékonyabban, célirányosan tudom Veled együtt meghatározni.
  • Előfordulhat, hogy többféle jó választási lehetőség esetén elbizonytalanodsz döntésed helyességét illetően, ezeket feltétlenül beszéld meg velem, amikor találkozunk, így biztos, hogy optimálisan elfogadható (esetleg kompromisszumos) megoldást tudunk találni.

Egyéb kérdések, melyeket számításba kell venned:

  •  melyek a lakásnak azok a területei, amiket kiemelten fontosak tartasz
  •  határozd meg és pontosítsd, hogy ezekkel kapcsolatban mik a speciális igényeid és elvárásaid
  • állíts fel egy listát, melyben fontossági sorrend szerint rangsorolod a szempontjaidat
  • nézz utána, hogy az, amit feltétlenül meg akarsz venni (pl. bizonyos típusú/márkájú bútor vagy netán például házimozi), mennyibe kerül, mi kerül várhatóan a legtöbbe, így pontosabb elképzelésed lesz a lakás/ház bekerülési költségein belül a legfontosabb tételekről, amiket feltétlenül figyelembe kell vennünk.

Kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban?  Munkaidőben telefonon is felhívhatsz vagy akár írhatsz is nekem most.


Hozzászólások

MIELŐTT FELHÍVSZ… — Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..