Lakásfelújítás, építkezésElső megjelenésem a nyomtatott sajtóban rögtön egy szakmai vezércikkel indult. A lakberendező még mai is valamiféle misztikus lénynek, fura csodabogárnak számít sokak szemében, legyen szó magánemberekről vagy építészekről, kivitelezőkről.

MILYEN ÁLLATFAJTA A LAKBERENDEZŐ?
Na, akkor le a lepellel, ha még mindig nem tudnád helyén kezelni a dolgot. Olvasd el és gondolkozz egy kicsit, megígérem, hogy nem bánod meg!

BÓNUSZKÉNT találsz még sok képet és egy (le)írást a PDF-ben arról, hogy mennyi az annyi, avagy milyen mélyen kell a zsebedbe nyúlni, ha lakásfelújításra szánod el magad. A cikket ugyan 2007-ben vetettem papírra, de az alapelvek, buktatók és egyéb nyalánkságok örökérvényűek. Az árak sem változtak drasztikusan. Van, amikor a válság áldás?

A főszereplő egy pesti, egyszobás belvárosi lakás. Volt rá egy adott költségkeretem, ebből kellett kigazdálkodni a munkadíjak, anyagok, fuvarozás, hatósági engedélyek árát. Mindenben szabad kezet kaptam, de ugye csak addig nyújtózkodhattam, ameddig az anyagiak betakartak 😀
A lakást kiadásra szánták a tulajdonosok. Őket csak időnként láttam, akkor sem sokáig, mert a bokáig érő sitt és később a festés utáni csiszolás pora és az egész csatatér nem volt kimondottan hívogató látvány.
Addig végezték a saját munkájukat, csak a tervekre és a kiválasztott anyagokra, bútorokra kellett rábólintaniuk. Kényelmes, nem?

KAMIKAZE VAGY?
Szóval ezt is olvasd el, ha meg akarod tudni, meddig kell kempingezni a lakásodból kizárva, és ezalatt mi történik odahaza. Elárulom, hogy ha szaktudás és kellő felkészülés nélkül magad ugrasz neki, akár dupla annyi idődbe és pénzedbe is kerülhet ez az akció. Cserébe esetleg még jó sem lesz.
A cikk alján szereplő emilcímem azóta megváltozott, ha kapcsolatba akarsz velem lépni, akkor a ide küldd a levelet.

A KAPCSOLAT menüpontnál található elérhetőségeim valamelyikén is kereshetsz, állok rendelkezésedre.

Lakásfelújítás, építkezés